Някои русенци разбрали, че има земетресение, само заради телефонното предупреждение Силно земетресение

...
Някои русенци разбрали, че има земетресение, само заради телефонното предупреждение Силно земетресение
Коментари Харесай

Русенци получиха предупреждение по телефона преди сутрешното земетресение

Някои русенци разбрали, че има земетресение, единствено поради телефонното предупреждение 

Силно земетресение във Вранча разсъни жителите на Русе. Трусът е регистриран през днешния ден в 6.50 ч локално време на към 53 километра в северозападна посока от румънския град Бъзъу. Усетен е в редица обитаеми места в Североизточна България. За първи път обаче хората са получили предизвестие за труса на телефоните си 30 секунди, преди да го усетят, споделя материал на .

„ Получих за първи път на телефона си от Google Алърт с доста внезапен тон известие, което ми направи усещане. Там с една карта на какъв брой километра е земетресението, което ще се случи, ме известиха, какво би трябвало да си взема, да си спра газта, да си взема парите и да сляза по най-бързия метод долу “, споделя Златомира Стефанова.



Същото известие получават доста хора в Русе. Някои са разбрали единствено по този начин, че има земетресение. 

От дежурните институции обявиха, че ситуацията е спокойна. „ Към сегашния миг при дежурния по публичния съвет за сигурност и на телефон 112 няма да подадени сигнали от жители за породени вреди “, сподели Георги Игнатов, шеф дирекция „ Обществен ред и сигурност “.

Жителите на Русе са прелестно сюрпризирани от системата за уведомяване по телефоните, само че имат и рекомендации.

„ Има значение какъв брой въпреки всичко време преди самото земетресение, тъй като 30 секунди аз единствено трябваше да прочета всичко. Т.е. до момента в който изчета това известие, то земетресението към този момент е е случило. Но може би в бъдеще, в случай че хората свикнат с предизвестията от Google Алърт, към този момент няма да го четеш, а ще се подготвиш и ще вземеш някакви по-бързи ограничения “, споделя още Златомира Стефанова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР